Om Ystadmoderaterna

Här kan du läsa kort om vilka vi är

Om Ystadmoderaterna

Moderaterna är ett liberalkonservativt parti som tror på individens frihet. Vi förenar en konservativ samhällssyn med liberala värderingar. Vårt fullständiga namn är Moderata Samlingspartiet vilket just syftar till att vi samlar och förenar konservativa och liberala idéer.

Här presenteras Ystadmoderaternas framtidspolitik och kandidater till kommunfullmäktige. Här kan alla vara med och kommentera och debattera våra frågor!

Ystadmoderaterna har nu 12 mandat, av 49, i kommunfullmäktige. Vi kommer att fortsätta föra en moderat politik i samarbetet inom Treklövern och ser fram emot kommande utmaningar. Treklövern består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Moderaterna har funnits i Ystad sedan början av 1900-talet och hette då Allmänna Valmansförbundet i Ystad. En av våra första framstående politiker var botanisten och riddaren av Kungl. Nordstjärneorden Dr. Leopold Martin Neuman. Neuman var ordförande i Ystadmoderaterna, rektor på läroverket och vice ordförande i stadsfullmäktige. Hans främsta värv för stan bestod i att han räddade klostret från rivning. I dag finns vi och vårt kansli i anrika Per Helsas gård i centrala Ystad.

Ystadmoderaternas egen podcast Ystad Medborgaren finns bl.a. på Spotify. Här kan du lyssna på intressanta samtal om alla tänkbara ämnen men med en politisk twist. Du hittar den här.

Om du har några frågor om Ystadmoderaterna är du varmt välkommen att kontakta oss på Facebook.

Tappade uppkopplingen